Παραδοσιακοί Οικισμοί


Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραλείψετε να επισκεφθείτε τους παραδοσιακούς οικισμούς των Φιλιατών να απολαύσετε τον περίπατό σας στα καλντερίμια και να θαυμάσετε τα παλιά σπίτια με τις τοξωτές αυλόπορτες. Σε απόσταση από το κάμπινγκ, μισή ώρα περίπου με το αυτοκίνητο, βρίσκονται τα πανέμορφα ορεινά χωριουδάκια, Φοινίκι, Πλαίσιο, Φανερωμένη, Καμύτζιανη, Παλιά Σαγιάδα και οι φιλόξενοι κάτοικοί τους θα σας περιμένουν για έναν περίπατο μέσα στο χρόνο όπου θα γνωρίσετε την Ελλάδα που σιγά- σιγά χάνεται.

Το λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου, είναι φτιαγμένο με μεράκι από τους κατοίκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και θα αποτελέσει μια επίσκεψη προσομοίωσης στα παραδοσιακά σπίτια μιας άλλης εποχής.

Η Ιερά Μονή Γηρομερίου,ιδρυμένη στις αρχές του 14ου αιώνα και σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 300 μέτρων στη δυτική πλαγιά του όρους Φαρμακοβουνίου, θα σας γοητεύσει με την επιβλητική ομορφιά της καθώς στέκεται αγέρωχη μέσα στο ορεινό τοπίο.

Το εκκλησάκι του Άγιου Μηνά, στο ορεινό χωριουδάκι Κοκκινολιθάρι, περίπου μία ώρα απόσταση από το κάμπινγκ, είναι επίσης ένα αξιοθέατο που θα μείνει στην καρδιά σας. Χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στο βράχο, θεωρείται το Μετέωρο της Θεσπρωτίας κι όχι άδικα.

Στην περιοχή των Φιλιατών, οντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μία ώρα περίπου απόσταση από τους Άγιους Σαράντα, βρίσκεται η Σαγιάδα, το ψαροχώρι με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.