Ιωάννινα


Σε απόσταση μιας ώρας από το κάμπινγκ, βρίσκονται τα Ιωάννινα. Είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και σίγουρα θα σας γοητεύσει. Πανεπιστημιούπολη με ζωντάνια και έντονη εμπορική κίνηση συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την πολιτιστική κληρονομιά. Μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο, να περπατήσετε πλάι στη λίμνη Παμβώτιδα και να πάρετε το καραβάκι να πάτε στο νησάκι. Καθώς θα κατευθύνεστε προς το νησάκι μην ξεχάσετε να βγάλετε μια αναμνηστική φωτογραφία έχοντας πίσω σας τα Ιωάννινα και το τζαμί Φετιγιέ. Στο νησάκι θα περπατήσετε στα καλντερίμια, θα δοκιμάσετε τοπικά λικέρ και γλυκά που θα σας προσφέρουν φιλόξενα οι ντόπιοι και φυσικά θα επισκεφτείτε το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά, από την εποχή που η περιοχή ήταν κάτω από την Οθωμανική κυριαρχία.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων καθώς και το εκπληκτικής κατασκευής Μουσείο Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο Ιτς Καλέ, στο κάστρο Ιωαννίνων. Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη θα σας ταξιδέψει επίσης στην Ελληνική Ιστορία.

Το σπήλαιο του Περάματος με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία επίσης.

Λίγο έξω από τα Ιωάννινα θα βρείτε το ορεινό Μέτσοβο με την χαρακτηριστική παραδοσιακή ατμόσφαιρα της ορεινής Ελλάδας. Επίσης, μη χάσετε μια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια και στη φημισμένη χαράδρα του Βίκου.